Novi incident u Hrvatskoj: Kukasti krst na Poljudu, policija traži počinioce

hrvataska-italija
beta

Novi skandal u hrvatskom fudbalu viđen je tokom meča ove reprezentacije na splitskom Poljudu protiv Italije koju su "vatreni" igrali pred praznim tribinama zbog ranijih incidenata. Hrvatski fudbalski savez sopštio da je u pitanju "sabotaža" učinjena dan-dva pre početka utakmice. Policija u potrazi za počiniocima.

 

Ceo svet priča o kukastom krstu napravljenom na travi Poljuda zbog kojeg će hrvatski fudbal sigurno dobiti nove sankcije. Hrvatska se još jednom pojavila na naslovnim stranama svih svetskih medija, a prilično je sigurno da će opet dobiti novu kaznu od Uefe.

Italijani su ovaj slučaj već prijavili čelnoj evropskoj fudbalskoj organizaciji, a posle kazni zbog Italije u Milanu i Norveške u Zagrebu, ovaj put bi sankcija mogla vrlo lako da bude gubitak bodova.

Tomislav Pacak, portparol Saveza, nakon utakmice medijima je poslao službeno saopštenje.

Izvinjavamo se zbog nacističkog simbola. Radilo se o sredstvu koje je postavljeno 24 do 48 sati ranije na teren. To je očigledna sabotaža i kriminalno delo. Tražimo od policije da nađe krivca koji je osramotio hrvatsku državu i reprezentaciju – rekao je Pacak.

Već je pokrenut postupak. Kriminalistička policija je obavila uviđaj, a očekuje se da bude podignuta i kaznena prijava protiv nepoznatog izvršitelja.