NOVI IZAZOV ZA NAŠEG ŠAMPIONA: Zvezda bi da PRODUŽI SERIJU uprkos povredama i umoru! (VIDEO)

Radonjić
kkcrvenazvezda.com

Pred novi evroligaški izazov crveno-belih, trener Dejan Radonjić upozorava na probleme koji su zadesili ekipu a posledica su ogromnog napora u prethodnih nekoliko nedelja.

 

Serija našeg šampiona od 7 vezanih pobeda dovela je ekipu Dejana Radonjića na 5. mesto tabele Evrolige. Uprkos odličnoj formi dominantnog tima ABA lige, trener Dejan Radonjić upozorava da će utakmica protiv Efesa biti možda i najteža u poslednjem periodu zbog problema sa umorom i povredama:

– Već smo odigrali 20 velikih mečeva u Evroligi i svaki je bio težak. Ulazimo u meč svesni svega, za mene je jako važan bio duel i onaj prvi protiv Darušafake, vrlo važan…. Bilo je tada “velikih optimista” da ćemo ostvariti najviše pet pobeda. Ako se spolja vrši pritisak posle naših rezultata, nema razloga da nas to opterećuje. Ne vidim zašto bi se podizala važnost ove utakmice u odnosu na druge – rekao je Radonjić a preneo zvanični sajt kluba.

Efes je trenutno na mestu koje znači i rastanak sa daljim tokom takmičenja. Klubu koji poslovično ulaže dosta sredstava pred svaku sezonu, predstoji grčevita borba za ulazak u najboljih osam, zbog čega treba očekivati reakciju igrača tima iz Istanbula i fanatičnu borbu do poslednjeg zvuka sirene.

– Sada nas očekuje novi meč protiv Efesa, kvalitetnog tima koji nas je nadigrao u Istanbulu i dao 100 poena. Puno puta smo igrali dobru odbranu, ali sada moramo još bolje kako bismo došli do pobede – zaključuje Radonjić.

Ono što zabrinjava stratega našeg šampiona je ne tako dobar zdravstveni bilten ekipe. Veliki broj utakmica je uzrokovao i probleme sa povredama, pa se očekuje manja minutaža igrača koji su izneli najveći teret u prethodnih mesec dana.

– Više smo u procesu rehabilitacije, nego trenažnom procesu. Dangubić od subote počinje sa trčanjem, Kuzmić je imao nezgodnu povredu, ali je u sredu trenirao, dok Jović nije još od utakmice protiv Panatinaikosa. Nisam prognozer i videćemo kakva će situacija biti u petak. Nismo u sjajnoj poziciji, ali izlazimo da damo sve od sebe. Za bilo kog evroligaša bi bilo previše, ali mi izdržavamo – zaključuje Zvezdin strateg.

Meč 21. kola Evrolige između Crvene zvezde i Efesa igra se sutra od 21 sat u dvorani “Aleksandar Nikolić”.