Novi izazov za ‘Staru damu’: Juventus ima priliku da posle 20 godina osvoji Kup Italije

Fudbaler Juventusa Alvaro Morata rekao je danas da mu je žao što će propustiti utakmicu protiv Lacija u finalu Kupa Italije, ali da veruje da će njegovi saigrači dati sve od sebe i osvojiti to takmičenje prvi put od 1995. godine.

 

Fudbaleri Juventusa u sredu od 20 časova i 45 minuta u Rimu igraju protiv Lacija u finalu Kupa Italije.

Juventus pokušava da osvoji svoj 10. Kup, a prvi od 1995. godine. Crno-beli su od tada tri puta igrali u finalu. Lacio je do sada osvojio šest trofeja u Kupu, u sedam finala u kojima je učestvovao.

Morata je u poslednjim utakmica jedan od najboljih fudbalera Juventusa i najzaslužnijih za plasman u finale Lige šampiona. On je postigao dva gola u polufinalnim utakmicama protiv svog bivšeg kluba Real Madrida. Španac je, takođe, postigao i pobedonosni gol protiv Intera u subotu, 2:1.

Veoma sam razočaran što neću igrati u finalu. Uvek sam razočaran kada ne igram. Uveren sam da će moji saigračati dati sve od sebe da osvoje Kup. Naš tim uvek želi da pobeđuje, bez obzira protiv koga igra – rekao je Morata.

Fudbalski savez Italije prvobitno je zakazao finale Kupa za 7. jun, ali je morao da promeni termin nakon što je Juventus izborio plasman u finale Lige šampiona, u kome će 6. juna igrati protiv Barselone u Berlinu.

 

Juventus ove sezone ima priliku da osvoji „triplu krunu” pošto je četiri kola pre kraja prvenstva odbranio titulu u Seriji A.

Ova nedelja biće odlučujuća za Lacio. Osim finala Kupa, ekipa će za vikend igrati protiv gradskog rivala Rome za osvajanje drugog mesta na tabeli koje vodi direktno u Ligu šampiona sledeće sezone. Dva kola pre kraja Lacio na trećem mestu ima bod manje od Rome.

– Sada mislimo samo na finale Kupa. Moraćemo da odigramo savršenu utakmicu ako želimo da dođemo do šanse za pobedu – rekao je trener Lacija Stefano Pioli.