Novi kapiten doneo sreću ‘Lalama’: Vojvodina savladala trećeplasiranu ekipu slovačkog šampionata

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Senice rezultatom 2:0, a na toj utakmici Mijat Gaćinović je igrao sa kapitenskom trakom oko ruke.

Vojvodina je prikazala dopadljivu igru, kontrolisala je utakmicu i na kraju zasluženo trijumfovala.

Prvu veliku priliku Vojvodina je imala već u 4. minutu, kada je novi kapiten ”Lala” Mijat Gaćinović pobegao odbrani Senice, snažno šutirao, ali je lopta pogodila prečku.

Ali, na vođstvo Vopjvodine se nije dugo čekalo. Samo tri minuta kasnije, Gaćinović je odlično izveo slobodan udarac, a pred golom slovačkog tima se najbolje snašao Saša Ćurko, koji je udarcem glavom prosledio loptu u mrežu – 1:0.

Posle par propuštenih prilika na obe strane, Vojvodina je duplirala vođstvo u 35. minutu meča. Emir Asani je odlično probio po desnoj strani, poslao loptu na suprotnu stranu kaznenog prostora, gde se nalazio Marko Ivanić, koji je iskoristio odlično poziciju i preciznim udarcem savladao protivničkog golmana – 2:0.

U nastavku slabiji ritam i znatno manje zanimljiv meč, a utisak su pokvarile lakše povrede Asanija (skočni zglob) i Gaćinovića (koleno).

Posle meča, trener Zoran Marić je izrazio zadovoljstvo onim što su prikazali njegovi fudbaleri.

– Iako nam rezultat ni ovom prilikom nije bio u prvom planu, lepo je što smo pobedili i još sam zadovoljniji zbog, na momente izuzetne igre našeg tima.Žao mi je što smo doživeli da se povrede dvojica igrača i nadam se da će s Asanijem i Gaćinovićem biti sve u redu.

U drugom poluvremenu, lišeni pomoći njih dvojice, pokazali smo da umemo da trpimo i kada nam je teško i to je dodatni kvalitet. Naravno, ima još stvari na kojima ćemo morati da poradimo, ali mislim da smo pokazali napredak u igri i formi – izjavio je Marić.

A kad je u pitanju kapitenska traka, nju će i u prolećnom delu sezone nositi Mijat Gaćinović, dok će njegov zamenik biti Srđan Babić.

– Po svim pokazateljima, pre svega po učinku na treninzima, utakmicama i ponašanju, Gaćinović je zaslužio kapitensku traku – jasan je trener Marić.

Vojvodina je danas nastupila u sledećem sastavu: Milinković-Savić (Jovanić), Vasilić, Nastić, Pekarić, Babić, Tumbasević, Rogač, Asani (Makarić), Ivanić, Gaćinović (Kočović), Ćurko.