NOVI KRALJ SAKRAMENTA: Briljantna partija Bjelice za nastavak trijumfalne serije (VIDEO)

Košarkaši Sakramenta pobedili su u noći između utorka i srede Orlando sa 107:99, a srpski igrač Nemanja Bjelica pobedi je doprineo sa 21 poenom.

Do pete pobede u NBA ligi Kingse je predvodio Badi Hild sa 25 poena i 11 skokova. On je postigao šest poena u seriji od 13:2 u završnici treće deonice, pa je Sakramento ostvario četvrti vezani trijumf, što je najveći niz pobeda još od februara 2017. godine.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je 30 minuta, postigao je 21 poen i imao je osam skokova, dve asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu. Vil Koul Stajn dodao je 14 poena i 11 skokova.

U ekipi Orlanda, koja je izgubila treću uzastopnu utakmicu, najefikasniji je bio Aron Gordon sa 18 poena i 10 skokova. Terens Ros postigao je 17, a dobru partiju prikazao je Nikola Vučević sa 15 poena i 15 skokova.

Košarkaši Klivlenda ostvarili su prvu pobedu u ligi pošto su bili bolji od Atlante sa 136:114. Sedmorica igrača postigli su dvocifreni broj poena u Klivlendu, a predvodili su ih Rodni Hud sa 26 poena i Džedi Osman sa 20 poena i pet skokova.

Klivlend je uoči utakmice bio jedini bez pobede u ligi, a ekipu je sa klupe predvodio Leri Dru, nakon što je Tajron Lu dobio otkaz. Kavalirsi su uspeli da izbegnu prvi start u ligi sa sedam vezanih poraza iz sezone 1995-1996.

U ekipi Atlante “ruki” Tre Jang bio je najefikasniji sa 24 poena, a Aleks Len dodao je 22 poena i devet skokova.

Oklahoma je pobedila Los Anđeles Kliperse sa 128:110 i ostvarila drugi uzastopni trijumf posle četiri vezana poraza na početku sezone. Tander su predvodili Rasel Vestbruk sa 32 poena, osam asistencija i četiri skoka i Pol Džordž sa 32 poena, 12 skokova i četiri asistencije.

Oklahoma je dobila Kliperse sa 39:10 u trećoj četvrtini i time obzbedila pobedu. Jedina drama u četvrtoj četvrtini dogodila se između Vestbruka i Patrika Beverlija, nakon što su dobili po tehničku grešku zbog koškanja na terenu, posle čega je i policija ušla na teren da odvoji igrače oba tima. Njih dvojica su se provocirali od početka utakmice i tako ponovili sukob iz prethodnih godina.

Najefikasniji u ekipi iz Los Anđelesa bio je Danilo Galinari sa 27 poena. Srpski centar Boban Marjanović igrao je 10 minuta i postigao je pet poena uz dva skoka, dok je Miloš Teodosić za šest minuta na terenu ubacio tri poena.

Toronto je pobedio Filadelfiju sa 129:112, Portland je bio bolji od Hjustona sa 104:85, dok je Detroit pretrpeo drugi uzastopni poraz, nakon što je izgubio od Bostona sa 105:108.

Šarlot je pobedio Majami sa 125:113, a Memfis je pobedio Vašington sa 107:95 i naneo mu četvrti uzastopni poraz.