Novi plejmejker Partizana stigao u Beograd: Navijačima želim da poručim samo jedno – pobeđivaćemo!

Novi plejmejkera Partizana Džoš Akojon stigao je u Beograd i u razgovoru sa novinarima izneo svoje prve utiske.

– Nestrpljiv sam da upoznam ekipu, da zaigram. Očekujem pobede i samo to me zanima. Došao sam u Partizan da pobeđujem i da pomognem klubu da se vrati u Evroligu. Nisam gledao ABA ligu nikada, ali agent me je upoznao sa pojedinostima tog takmičenja. U Kini sam pričao sa Raduljicom, nekoliko sati smo sedeli pa me upoznao i pripremio za izazov u Partizanu – rekao je novi košarkaš Partizana i dodao:

Došao sam da dokažem da mi ne treba 20 šuteva da bih imao dobar učinak i da mogu da igram u svakom sistemu. Znam da je trener (Vujošević) strog, ali ja to i hoću. Raduljica mi je rekao da je klub bio treći (u ABA ligi), da je to veliki klub i da je on u velikom gradu i to u košarkaškoj zemlji. Rekao mi je da moram da shvatim svoje obaveze ozbiljno ako hoću da uspemo. Navijačima mogu samo da poručim – pobeđivaćemo!

Podsetimo, kako su crno-beli nedavno saopštili na svom zvaničnom internet sajtu, Džoš Akonjon je potpisao ugovor do kraja sezone sa srpskim šampionom.

Amerikanac sa nigerijskim pasošem dolazi iz Kine, gde je igrao za Fošan Longlajons. Ima 29 godina, visok je 180 centimetara i igra na poziciji plejmejkera.

Na 35 utakmica šampionata Kine postizao je u proseku 31,9 poena, imao 3,5 asistencija 3,3 skoka.

Igrao je za Univerzitet Vašington stejt, potom jednu sezonu u Kalevu. Nastupio je i za Dalas i Delaver, ali je najveći deo svoje profesionalne karijere proveo u Kini.