NOVI PROBLEM ZA ĐORĐEVIĆA: Zbog zabrane Olimpijakosa srpski centar ostaje u Pireju!

Nikola Milutinov
print screen/twitter.com/Olympiacos B.C.‏

Šestorica košarkaša Olimpijakosa, medju kojima je i Nikola Milutinov, saopštili su danas da neće igrati za nacionalne selekcije svojih zemalja u kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo.

 

– Od našeg detinjstva, uvek smo odgovarali na svaki poziv naših nacionalnih timova. Nedeljama smo bili odvojeni od svojih porodica, ne obraćajući pažnju na umor i igrorišući rizik od povreda. Povredjivali smo se više puta i ipak igrali kad god se to od nas tražilo. Poznato je da smo to radili iz ljubavi, poštovanja i posvećenosti i to je razlog zbog kojeg se nikad nismo žalili – navodi se u pismu.

NE MOGU BEZ SRPSKOG CENTRA: Olimpijakos potpisao VIŠEGODIŠNJI UGOVOR sa Milutinovim!

– Obzirom na promene koje su se dogodile u kalendaru, našli smo se u neprijatnoj situaciji jer moramo da saopštimo da nećemo igrati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. U ovoj fazi praktično je nemoguće i neprofesionalno da odsustvujemo sa predstojećih utakmica svojih klubova u Evroligi, imajući u vidu da je većina nas propustila veći deo predsezonskih treninga zbog priprema za Evropsko prvenstvo – dodaje se u pismu.

Košarkaši Olimpijakosa su naveli da se nadaju da će se situacija uskoro “vratiti u normalu” i da će ponovo moći da pomognu svojim reprezentacijama.

ĐORĐEVIĆ ODABRAO: Na SPISKU IGRAČA koji će igrati u kvalifikacijama nedostaje standardni OSVAJAČ MEDALJA!

Pismo su potpisali Nikola Milutinov, Jorgos Printezis, Vangelis Mancaris, Kostas Papanikolau, Janis Papapetru i Janis Strelnijeks.

Srbija će kvalifikacije početi 24. novembra protiv Austrije, a potom će se tri dana kasnije sastati sa Gruzijom. Obe utakmice igraće se u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu.