Novi problem za Novaka: Srpski teniser ostaje bez važnog sponzora?

Nastavila se kampanja protiv Novaka Đokovića kada su u pitanju velika sponzorstva, a Švajcarci prizivaju raskid sa Lakostom.

Foto: screenshot/youtube.com/BBC Now

Prema pisanju švajcarskog novinara Bendžamina Vajmana za sajt “Lucerner Cajtung”, izvesno je da će Lakost prestati da sarađuje sa Novakom.

– Godinama je Lakost u vlasništvu grupacije Maus Freres koja se nalazi u Ženevi. Lakost predstavlja tenis, a osnovana je 1933. godine od strane bivšeg francuskog tenisera Lakost. Od 2017. godine rival Rodžera Federera Novak Đoković je ambasador ovog kultnog brenda, a sada on ima ugovor do 2025. godine vredan 9.000.000 dolara godišnje – navodi Vajman.

Novaka nije bilo na Australijan openu, a previše odsustva sa turnira smanjilo bi prisutnost brenda.

– Partnerstvo sa Đokovićem nije donelo ništa dobro u skorije vreme. Bivši svetski broj 1 je ređao negativne naslove zbog odbijanja da se vakciniše i imigracionog statusa u Australiji. Za sada bi Maus Freres verovatno volela da se osloni na neko novo lice u reklamama – stoji u tekstu.

Već je viđena druga teniserka kao ambasadorka.

– Kompanija je već objavila da će sedmostruka grend slem šampionka Venus Vilijams biti nova ambasadorka. Naveli su da je ona jedna od najinspirativnijih žena u sportu i uvek se borila za jednakost – navodi se u tekstu.

Biće ovo veliki udarac za Novaka ako dođe do raskida, već se oprostio od Pežoa.