Novi problemi za crno-bele: Košarkaška liga Srbije izrekla suspenziju Partizanu!

Košarkaška liga Srbije izrekla suspenziju Košarkaškom klubu Partizan. Ako do utorka ne izmiri dugovanja, ne može da igra u 3. kolu.

 

Novi problemi za KK Partizan. Košarkaška liga Srbije izrekla je suspenziju srpskom šampionu, koji neće moći da nastavi takmičenje sve dok ne izmiri obaveze.

Zbog neizmirenih finansijskih obaveza suspenduje se ekipa KK Partizan NIS (član 67. Propozicija takmičenja) i neće imati pravo nastupa u 3. kolu Superlige, ukoliko do tada ne izmiri dospelu obavezu – piše u saopštenju KLS.

U razgovoru za portal „Mondo”, direktor lige Leon Deleon precizirao je da je kazna izrečena jer klub iz Humske nije izmirio obaveze zbog incidenata na prvoj utakmici prošlosezonskog finala plej-ofa.

To su dospele obaveze od prošlogodišnjih kazni u finalu plej-ofa. Jednostavno, došao je rok da se to plati – objasnio je Deleon za „Mondo”.

Podsetimo, zbog tuče igrača na terenu, ubacivanja stolica na parket i završetka utakmice sa samo šestoricom u igri, klubovi su kažnjeni „zaključavanjem” dvorana na startu ovosezonske Superlige i novčano.

Partizanu je prošlog juna naloženo da mora da plati zbirno 1.503.500 dinara, a Crvena zvezda 883.000 dinara.

Naredni utorak je poslednji rok do kojeg će crno-beli morati da uplate navedeni iznos. U suprotnom, objašnjava Deleon, Partizan u sredu neće moći da igra meč trećeg kola protiv FMP Železnika.