Novi-stari predsednik Fife: Ne plašim se hapšenja, Uefi ovo nikada neću zaboraviti

blater
beta

Sep Blater koji je upravo započeo svoj peti mandat na čelu Fife, optužio Uefu za "netrpeljivost" prema njemu i rekao da njohove napade nikada neće zaboraviti. Blater objašnjava da se uopšte ne plaši hapršenja i odbacuje tvrdnje o ukorenjenosti korupcije u fudbalu.

 

Predsednik Svetske fudbalske federacije  Sep Blater rekao je danas da može da oprosti pobunu čelnika Evropske fudbalske unije (UEFA), ali da je nikada neće zaboraviti.

– Netrpeljivost iz Uefe ne dolazi samo od jednog čoveka, već konstantno od 1998. godine kada sam došao na čelo Fife. Ja mogu da im oprostim takav potez, ali nikada ga neću zaboraviti. Ne možemo bez Uefe, ali ni oni ne mogu bez nas – rekao je Blater.

Fifu poslednja četiri dana potresa korupcijska afera, nakon što su u sredu američki istražitelji podigli optužnicu protiv čelnika svetske kuće fudbala i uhapsili 14 osoba i optužili ih da su tokom perioda od 25 godina primili više od 150 miliona dolara mita.

Predsednik Uefe Mišel Platini je od Blatera zbog afere zatražio da podnese ostavku, što je prvi čovek Fife odbio. On je juče na 65. Kongresu Svetske fudbalske federacije ponovo izabran za predsednika, nakon što se pred drugi krug njegov protivkandidat joradanski princ Ali bin El-Husein povukao iz kampanje.

 

Odnosi između Fife i Uefe će biti jedan od najvećih izazova za Blatera, kome je danas prvi radni dan u petom uzastopnom mandatu na čelu svetske kuće fudbala.

Platini je čak predložio da se Uefa u potpunosti odvoji od Fife i da bojkotuje tu organizaciju dok Blater ne napusti predsedničko mesto.

Blater je ocenio da istraga koja se vodi zbog korupcijske afere “neće dovesti do njegovih vrata”.

Nemam čega da se plašim. Zbog čega bi me uhapsili? – izjavio je Blater.

Ovaj 79-godišnji čelnik Fife osudio je komentare američkog državnog tužioca Lorete Linč da je u fudbalu ukorenjena korupcija.

– Ja nikada, kao predsednik Fife, ne bih omalovažavao i napadao druge organizacije bez dokaza. Iznenađen sam takvim komentarima – rekao je Blater.loading...