Novi tripl-dabl Vestbruka, Oklahoma pobeđuje, Dalas naneo poraz Lejkersima

Košarkaši Oklahome pobedili su na svom terenu Toronto sa 108:104, a ekipu je do trijumfa ponovo predvodio Rasel Vestbruk, sa svojim petim „tripl-dablom” u poslednjih šest utakmica.

Oklahoma je tako sačuvala jednu pobedu prednosti u odnosu na Nju Orleans u borbi za osmo mesto Zapada. 

Utisak večeri, međutim, ostavio je Vestbruk, koji je meč završio sa 30 poena, 17 asistencija (izjednačen rekord karijere) i 11 skokova. To mu je bio sedmi „tripl-dabl” u sezoni i 15 u karijeri. Vestbruka, vodećeg strelca lige, nije mogao da sačuva ni „ol star” igrač Toronta Kajl Lauri.

On trenutno igra neverovatno dobro. Prosto ne možete da poverujete
kakav je, prakticno sam nosi svoj tim – bio je impresioniran posle meča Lauri, koji je završio utakmicu sa 14 poena.

Trijumfu Oklahome doprineli su i Enes Kanter sa 21 poenom i 12 skokova, i Serž Ibaka sa 21 poenom i pet blokada.  Najefikasniji u Torontu bili su Demar Derozan sa 24 poena i Terens Ros sa 20. Ovo je Reptorsima bio treći uzastopni poraz.

Šarlot je zabeležio petu uzastopnu pobedu pošto je na svom terenu pobedio Detroit sa 108:101 i tako se popeo na sedmo mesto Istoka. Hornetsi su trenutno sedmi, sa istim brojem pobeda kao i osma Indijana i pet manje od Milvokija. 

Najefikasniji u trijumfu bili su Al Džeferson sa 24 poena i Mo Vilijams sa 21. Trijumfu je doprineo i Majkl Kid-Gilkrist, koji je ušao na poluvremenu da čuva Redžija Džeksona i to mu je uspelo. Bek Detroita u prvom poluvremenu postigao je 21 poen, dok je u drugom sveden na četiri.

U ostalim utakmicama igranim u noći između nedelje i ponedeljka, Dalas je u gostima pobedio LA Lejkerse sa 100:93, Juta je, takođe u gostima, pobedila Bruklin sa 95:88, dok je Orlando na svom terenu savladao Boston sa 103:98.