Novi ugovor sa ruskom kompanijom Zvezdin spas: Od Gasproma 27,5 miliona evra za pet godina!

Pregovori o novoj, ovog puta petogodišnjoj saradnji između Crvene zvezde i „Gasproma“ uveliko su odmakli i očekuje se da vrlo brzo skoro svi detalji novog sponzorskog ugovora budu precizirani, a on bi na snagu stupio u julu 2015. godine, kada ističe dosadašnji.

Crvena zvezda će, kao i dosad, ugovor potpisati sa centralom firme u Sankt Peterburgu. Činjenica da bi klub od naredne godine obezbedio siguran priliv od 27, 5 miliona evra značajno bi uticala i na njegovu platežnu moć, odnosno mogućnost izlaska iz trenutne krize, piše Blic Sport.

Sa novim sporazumom Zvezda bi mogla da razmišlja i o, eventualno, novim i znatno povoljnijim kreditima, čime bi mogla da dođe do vazduha i prilike da stabilizuje poslovanje. Naravno, i novi ugovor bi podrazumevao određene premije za uspehe kluba, pre svega za titule, i što je još važnije za uspehe u Evropi.

Ono što je veoma važno napomenuti, a na čemu između ostalog insistiraju i u „Gaspromu” je činjenica da će ta kompanija biti samo sponzor i da nema nameru da se uključuje u eventualnu privatizaciju kluba.