Novi uspeh srpskog automobiliste: Pavloviću četvrta pozicija na stazi u Silverstonu

Srpski automobilista Miloš Pavlović danas je ostvario novi uspeh u okviru Lamborgini Super trofeja Evropa pošto je u tandemu sa Italijanom Eduardom Piskopom na stazi u Silverstonu osvojio četvrtu poziciju u generalnom plasmanu i treće mesto u okviru „Pro klase”.

Pavlović je prethodno u prvoj trci na poznatoj stazi u blizini Londona u subotu osvojio 2. mesto.
Tandem „Bonaldi motorsporta” Piskopo/Pavlović imao je drugu startnu poziciju, ali Milošev klupski kolega doživeo je udes posle samo nekoliko krivina, okrenuvši se na stazi posle kontakta sa Andreom Palmom.

Piskopo je pao na 16. poziciju, a do odlaska na zamenu vozača sredinom trke uspeo je da nadoknadi četiri pozicije. Pavlović je potom dobio težak zadatak da nadoknadi izgubljeno i što je moguće više smanji štetu.

Sa drugim mestom u subotu i trećim na današnjoj trci u okviru Pro klase tandem Pavlović/Piskopo zadržao je vođstvo na tabeli.
– Na početku mog „stinta”, izgubio sam dosta vremena obilazeći i neke zaostale vozače, ali da je trka potrajala još samo jedan krug rezultat bi bio još bolji. Međutim, posle svega šta nam se dogodilo u prvom krugu, ipak je i ovo je dobar plasman – izjavio je Pavlović.

Tokom trkačkog vikenda u Silverstonu čitava organizacija „Lamborgini Super Trofeja”, na Pavlovićevu incijativu, dala je podršku borbi Srbije u otklanjanju posledica katastrofalnih poplava i odala počast svim žrtvama u nepogodama koje su zadesile region.

Sledeće dve trke voze se 28. i 29. juna na stazi Pol Rikar u Francuskoj.