NOVICA PROGOVORIO O JOKIĆEVIM VRAGOLIJAMA: “Niko me nije tako ispalio, hteo sam da ga bijem”

Novica Veličković
print screen/youtube.com/Veče sa Ivanom

Kapiten Partizana je u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" otkrio neverovatnu anegdotu sa treninga Mege i duela koji je vodio sa zvezdom Denvera Nikolom Jokićem.

 

Od tog treninga prošle su dve sezone u kojima je Jokić izrastao u jednog od najboljih igrača NBA lige, a Novica se prisetio njegovih početaka.

– Znaš šta, taj mali… Sad pričamo o Joki koji je NBA zvezda, ali tada – došlo dete, buckasto, nezgrapno… Trči, mišića nigde, skine se u svlačionici, ja ga gledam i mislim se u sebi ‘sine, da li si ti nekad radio nešto’. Ali, prvu vežbu koju mu je Miloje (Dejan Milojević, trener Mege) pokaže, sa šest promena, on uhvati loptu i odradi to ko od šale. Nešto s čim bi igrači od 25, 26 godina imali problema i pitali, čekaj šta si mi rekao. A on, odsluša šta treba i bam, kao kap – rekao je Veličković.

O tome kakav je talenat Nikola Jokić najbolje svedoči njegova lucidnost koju je pokazivao na svakom treningu tokom boravka u Megi.

– Uzme Deki da mu pokazuje neke trikove. On je pun trikova i fora, a sve sa ciljem da mene nasamari. On mi je, iza leđa, probaci kroz noge, okrene se i ja uopšte ne vidim loptu. U momentu kada je probacio, ja se okrećem, a on loptu već polaže u koš. Cela ekipa mi se smeje, on u tom trenutku ima 17 godina, i ja krenem na njega, a on mi kaže – “Šta ti je budalo”. Nisam mogao da verujem da me je neko tako ispalio, dobro mi nije bilo – rekao je Novica.