Novici Veličkoviću kazna zbog pretnji sudiji

Košarkaš Mega Vizure Novica Veličković moraće da plati 172.500 dinara zbog nesportskog ponašanja na utakmici osmog kola sa Crnokosom.

Veličković je kažnjen sa 57.500 dinara zbog dosuđene isključujuće greške, kao i sa dodatnih 115.000 dinara zbog pretnji sudiji i nesportskog ponašanja.

Sudija Milija Bojinović je podneo prijavu protiv Veličkovića, koji je mu je pretnje uputio prilikom napuštanja igre zbog dosuđene diskvalifikujuće greške.

Pored Veličkovića, sa 57.500 dinara kažnjen je i Bojan Stanojević, takođe zbog isključenja, dok će Miroslav Radić morati da plati 23.000 zbog tehničke greške.

Košarkaški klub Crnokosa kažnjen sa 115.00 dinara zbog slabe redaske službe i neadekvatnih reakcija u određenim slučajevima, nesportsko ponašanje gledalaca, vređanje i psovanje ostalih učesnika utakmice koje se nastavilo i pored opomene, i bacanja mekih predmeta na teren.

Iznosom od 57.500 dinara kažnjen je i Borac, zbog nesportskog ponašanja gledalaca, vređanja i psovanja predstavnika Crvene zvezde.

Takođe, upućene su opomene košarkašu Partizana Aleksandru Pavloviću i Stefanu Joviću i Marku Brkiću iz Radničkog zbog neadekvatne sportske opreme.

Zanimljivo, u saopštenju o kaznama za osmo kolo Superlige nema ni pomena o masovnom skidanju sakoa na utakmici između Partizana i Radničkog, kada su bez tog odevnog predmeta ostali treneri obeju ekipa Duško Vujošević i Miroslav Muta Nikolić, kao i skoro ceo stručni štab ‘crno-belih’.