Novo pojačanje: Crno-beli vraćaju bivšeg igrača u Humsku?

Fudbalski klub Partizan blizu je dogovora sa fudbalerom koji je ponikao u redovima crno-belih, saznaje Sport.

Kako prenosi taj list krilni vezista Nenad Marinković je već neko vreme u kontaktu sa trenerom Partizana Markom Nikolićem i u toku dana bi trebalo da bude obavljen završni razgovor.

Marinković bi trebalo da potpiše ugovor na dve godine sa vicešampionom Srbije, čije boje je branio od 2004. do 2010. godine, ili kao član prvog tima crno-belih ili Teleoptika.

Klub iz Humske će tako nastaviti tradiciju vraćanja bivših igrača, a Marinković je jedan od članova veoma talentovane generacije rođene 1988. u kojoj su bili i Miralem Sulejmani, Miloš Bosančić, Marko Jovanović i Nemanja Tomić.

Marinković je, inače, najmlađi debitant u istoriji Partizana, pošto je na meču sa Čukaričkim 2004. godine imao samo 16 godina, dva meseca i sedam dana. Ipak, u žestokoj konkurenciji ekipe, koja se u pomenutoj sezoni plasirala u Ligu šampiona, morao je da se bori za minutažu na pozajmicama u Banatu i OFI sa Krita, da bi 2010. godine prešao u Smederevo.

Posle veoma uspešne sezone, prešao je u izraelski klub Bnei Jahuda iz Tel Aviva, gde je za dve godine odigrao 80 utakmica i postigao 14 golova. Sledeća stanica je bila u Švajcarskoj, u Servetu, a minulu sezonu je branio boje Hapoela iz Akre.

Marinković je bio i član kadetske, omladinske i mlade selekcije Srbije.

Ofanzivni vezista je u proteklih mesec dana trenirao u sportskom centru u Zemunu, a među ‘crno-bele’ stiže kao slobodan igrač.

Pored Partizana za njega su bili zainteresovani Voždovac, klubovi iz Izraela, Grčke, Švajcarske i Nemačke.