NOVO SAOPŠTENJE IZ ŽELEZNIKA: “Zašto je utakmica katastrofalno organizovana?”

Košarkaški klub FMP oglasio se danas novim saopštenjem u kojem je ponovo upitao Partizan zašto je utakmica petog kola ABA lige bila, kako se navodi, katastrofalno organizovana.

Košarka
Beta

FMP je juče izdao prvo saopštenje u kojem je naveo da je utakmica protiv Partizana u subotu bila “deo režirane predstave” i “revija prostakluka”.

Nakon tog saopštenja oglasio se i predsednik Partizana Ostoja Mijailović porukom na Tviteru, da bi danas klub iz Železnika izdao novo saopštenje.

– FMP ne želi bilo kakvu polemiku sa bilo kim, posebno ne sa “uticajnim tviterašima” i jutjuberima, već odgovor na jednostavno i jasno pitanje – zašto je utakmica odigrana 2. novembra bila ista kao i sve prethodne kada je naš tim gostovao Partizanu? Dakle, tražimo pojašnjenje za nešto što je bilo, sve ostalo je čista zamena teza i namerno skretanje sa teme. Ili je možda u pitanju deficit u intiligenciji, jer ne razumete suštinu pitanja pa odgovarate na nešto što nije tema – navodi se u saopštenju FMP-a.

FMP navodi da “dobri srpski domaćin koji vlada moderim tehnologijama poput društvenih mreža”, ne shvata suštinu sporta – rivalstvo ne podrazumeva mržnju.

– Odbijanje da se prihvati odgovornost je davanje podrške svemu onome što je pogrešno. Zreli, celoviti i ostvareni ljudi prihvataju odgovornost i trude se da nešto menjaju da bude bolje. Nedovršeni karakteri to ne mogu da urade, jer nemaju mentalnih, moralnih i ljudskih kapaciteta da se nose sa odgovornošću i nešto menjaju (ili ne smeju). Takvi samo plivaju u svom mediokritetskom mulju u kome se najbolje snalaze. Mi deo tog blata nećemo biti, niti želimo da nas neko uvlači u priče o budžetima, teorijama zavere, utakmicama sa kojima nemamo veze i koje će se tek odigrati – navodi FMP.

– FMP kao srpski klub sa skoro 10 srpskih reprezentativaca bivših i sadašnjih (u seniorskim i mladjim kategorijama) samo traži odgovor na pitanje – zašto je utakmica petog kola ABA lige koju je organizovao Partizan bila katastrofalno organizovana. PONOVO – zaključuje se u saopštenju kluba iz Železnika.