Novosađane dva seta dele od istorije: Vojvodina sutra sa Benfikom za evropski trofej

Odbojkaši Vojvodine u nedelju igraju sa Benfikom u Lisabonu drugi meč finala Kupa izazivača, koja bi mogla da ispiše nove stranice istorije kluba iz Novog Sada.

 

Vojvodinu od ostvarenja sna dele dva seta, koliko joj je potrebno da osvoji, posle pobede od 3:1 u Novom Sadu. Ukoliko domaćin bude slavio 3:0 ili 3:1, odluka će pasti u zlatnom setu.

U ekipi vlada pozitivna atmosfera, blizu smo cilja i iskreno mislim da možemo. Idemo na pobedu. Svesni smo da će ovde biti teže, jer će imati podršku sa tribina. Možda su favoriti na svom terenu, ali to ništa ne znači, mi smo to već dokazali. Važan će biti prvi set, očekujem da protivnik krene na sve ili ništa i pokušaćemo da ih smirimo već na startu – rekao je Milan Katić za klupski sajt.

Novosađni su u Lisabon stigli u subotu ujutru i do utakmice će odraditi dva treninga.

– Put je bio naporan, ali učinili smo sve da se osvežimo. Domaćini će igrati sigurno još bolje, ali servisom možemo mnogo toga da uradimo i to će biti prvi zadatak. Očekujem neizvestan meč, pun naboja, a najvažnije je da sačuvamo pribranost i smirenost – istakao je trener Strahinja Kozić.

Vojvodina je osvojila po 13 titula šampiona države i pobednika nacionalnog Kupa, dva treća mesta u Kupu evropskih šampiona, jedno treće mesto u Kupu pobednika Kupova i jedno cetvrto mesto u Top tims kupu.

Druga utakmica finala Kupa izazivača između Benfike i Vojvodine odigraće se u nedelju od 18 sati po srednjeevropskom vremenu u Lisabonu.