NUDI OGROMNU NAGRADU: Maradona traži čoveka koji je OBJAVIO DA JE UMRO

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona nudi nagradu od oko 10.000 dolara za informacije o autoru audio snimka koji je kružio internetom, a u kojem se navodi da je umro nakon što mu je u utorak pozlilo tokom utakmice Argentina-Nigerija na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Beta

– Dao sam instrukcije o nagradi od 300.000 pezosa osobi koja bude dala tačne i pouzdane podatke o autoru snimka – rekao je Maradonin advokat Matijas Morla.

Maradoni je pozililo za vreme utakmice u Sankt Peterburgu. Najpre euforičan, podržavajući argentinske igrače iz svoje lože, Maradona se osetio loše a lekarska pomoć mu je ukazana na samom stadionu.

Morla je rekao da je Maradoni skočio krvni pritisak i da to nije prvi put.

– Lekari su tada preporučili Maradoni (57) da se odmori i da ne gleda drugo poluvreme utakmice. Međutim to tražiti od Dijega je isto kao da pitate dete da ne voli svoju majku – dodao je Morla.

Na audio snimku koji je kružio na internetu posle tog incidenta, muški glas sa argentinskim akcentom javlja da je Maradona hospitalizovan i da je umro od srčanog udara.

– Maradonine sestre su to čule, a nisu mogle da mene ili Dijega kontaktiraju. Jednoj je čak pozlilo, a tako nešto ne sme da se dogodi – dodao je advokat.

Maradona se juče oglasio u javnosti, rekavši da je dobro.

Što se tiče same utakmice, Argentina je pobedila Nigeriju sa 2:1 golom Roha u 86. minutu i plasirala se u osminu finala Mundijala u Rusiji.