OBRADOVIĆ EMOTIVNO O NOVAKU: “Uvek ću biti tu za njega”

Novak Đoković i Bogdan Obradović
printscreen/facebook.com/České srdce=Tenisové srdce

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović dao je opširan intervju za španski as povodom trenutne forme Novaka Đokovića.

 

U intervjuu, Obradović govori o odnosu sa Đokovićem, o njegovoj ishrani, Pepu Imasu i drugim zanimljivim stvarima.

Šta nije u redu sa Novakom?

– U prošloj godini bilo je nedelja u kojima nije igrao. To nije pozitivno. Bilo je i kada je smanjivao treninge, vršio čudne dijete, više je meditirao nego što je udarao lopticu. Odvratio se od normalne rutine. U tenisu kada promenite reket, promeni vam se i igra, zamislite tek onda kada promenite um šta se dešava – započeo je Obradović.

Može li Novak da se vrati na nivo od pre?

– Izazvao sam konflikt sa Novakom jer želim da ga probudim. Videćemo kako će reagovati, počeo je da jede meso, što je dobro. Sad ćemo videti kako će se situacija dalje odvijati.

Đoković kaže da mu je porodica sada najvažnija?

– Nešto mu je prošlo kroz glavu. Rodžer Federer ima četvoro dece, pa i dalje uspeva da igra na visokom nivou. Porodica je bitna, ali treba naći pravi balans. Sišao je sa pravog puta i zalutao je u šumi.

To više nije Novak koji viče na terenu?

– Ranije je vikao, sada postoje delovi meča u kojima ne pokazuje emocije. Ne prenosi takmičarsku energiju na teren koju ima. Kao da mu je neko odneo energiju, ali ne znam ko i gde.

Šta mislite od Pepeu Imasu?

– Čuo sam za njega još davno. Na čelendžeru u Segoviji, trenirao sam neke klince koje je napustio. Rekao je da više novca može da zaradi na mentalnim treninzima. Psihologija je uredu, ali posle toga morate da udarite milion loptica na treningu. Nemam ništa protiv njegovog posla, ali je za Novaka sada važno da ne smanjuje broj treninga, niti da menja način ishrane – naglasio je Obradović.

Zašto?

– Novak je smanjio tenziju. Bio sam među prvima koji je ušao u konflikt sa njim zbog dijete. Svi ti psihološki treninzi teraju ga da misli da je to najvažnije. To je katastrofa. Ako Felps jede u kući svoje bake, uživaće i onda će kasnije oboriti svetski rekord. Novak je sjajno dete, ali dozvoljava da ga nose različite teorije.

Kakav je vaš odnos?

– Toni Nadal me je to skoro pitao. Odgovorio sam da Novak ima konflikt sa sobom, a ne samnom. Nemam problem sa njim. Rekao sam mu da može da se ljuti na mene, ali da ne postoji turnir, trening ili svlačionica gde može da se sakrije od mene, da kaže da ne želi da me vidi. On zna, da mu od srca najiskrenije želim najbolje. Volim ga, ali ću mu uvek reći šta mislim.

Da li biste opet radili sa njim?

– Ja sam ovde i uvek ću biti tu za njega.