Obradović: Nigde se nismo osećali kao u Beogradu, hvala ‘Delijama’ na predivnoj atmosferi

Željko Obradović
Beta

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović ocenio je večeras da je dobra igra u odbrani ključ pobede nad Crvenom zvezdom u sva tri duela u Evroligi, ali da njegova ekipa mora još bolje da igra.

 

– Nisam bio zadovoljan činjenicom da smo ponovo u grupi sa Zvezdom. Imaju kvalitet, bez obzira na rezultat, neuporedivo su bolji nego na početku sezone. Ostalim timovima će u Pioniru biti teško, tek je drugo kolo. Ne postoji tim u Top 16 koji ne razmišlja o tome da može da udje u osam – rekao je Obradović novinarima posle utakmice u Beogradu.

Fenerbahče je sa 88:65 pobedio Zvezdu u Pioniru, u drugom kolu Grupe E Top 16 faze Evrolige. Turski klub je tako i treći put ove sezone bio bolji od crveno-belih.

– Igrali smo tri puta protiv njih i odbrana nam je bila na nivou u sva tri duela, to je bio ključ. Bilo je padova u igri, Zvezda je igrala dobro nošena publikom, ali smo bili mirne glave, pre svega starteri su odigrali mirne glave – kazao je Obradović.

On je istakao da njegova ekipa mora još bolje.

– Imamo drugačiju kompoziciju tima, drugačiji sastav, igrače koji imaju individualni kvalitet. Moramo da budemo još bolji, igrači sa klupe moraju da pomognu mnogo više. Ima mnogo utakmica, putovanja, treba nam svežina. Moramo da shvatimo da smo mi Fenerbahče i da svi protiv nas igraju maksimalno motivisano – naveo je trener turskog kluba.

 

Obradović je preneo stav čelnika Fenerbahčea, koji su zadovoljni bezbednošću i organizacijom utakmice u Beogradu.

– Godinama putujemo u Evropi i imamo obezbedjenje koje nas prati. Svi smo bili oduševljeni kada smo pošli na utakmicu da smo imali izvanrednu organizaciju. Niko to od nas nije još doživeo, da tako budemo bezbedni – rekao je Obradović.

Jedan od najboljih košarkaša Fenerbahčea u večerašnjoj utakmici, Jan Veseli, zahvalio je publici na atmosferi u Pioniru.

– Zahvalio bih publici na atmosferi, uživao sam u ovoj utakmici. Bilo je teško na početku, ali smo igrali dobru odbranu i koncentrisano u napadu – rekao je ekadašnji igrač Partizana.

Fenerbahče će u narednom kolu četvrtak dočekati Lokomotivu, dok će Zvezda gostovati u Atini Panaitinaikosu.