Obradović: Nije bilo lako, već smo se resetovali

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdano Obradović rekao je da njegovim teniserima nije bilo lako u današnjim pobedama u duelu sa Indijom u baražu za opstanak u Svetskoj grupi.

Srbija je u Bangaloru povela sa 2:0, pošto je Dušan Lajović u tri seta pobedio Jukija Bambrija, dok je Filip Krajinović u četiri seta dobio Somdeva Devarmana.

– Bilo je izuzetno napeto, pošto su i Dušan i Filip imali ogromne zadatke, da pobede kao što smo svi očekivali. Nije to bilo lako izvesti na terenu. Publika nije bila toliko aktivna koliko smo očekivali. Obojica su dobro počeli svoje mečeve – rekao je Obradović.

Duci je igrao vrlo precizno i disciplinovano na terenu i sproveo je u delo sve što je trebalo. Filip je u svom ‘ruki’ meču igrao sa dodatnim mentalnim pritiskom i u njegovom meču je bilo dramatičnije. Uspeo je da se izvuče posle izgubljenog drugog seta i čestitam mu na tome – rekao je Obradović.

Srbiji nedosataje jedna pobeda za opstanak u Svetskoj grupi, a taj rezultat je ostvarila bez svojih najboljih igrača.

– Ovde smo već šest dana, sjajno smo trenirali i imali odličnu atmosferu i nije se osetio nedostatak naših najboljih igrača, Novaka, Janka i Viktora, što me jako raduje, jer znači da su ovi izrasli. Svi su dali svoj maksimum – rekao je Obradović.

Srbiju sutra čeka dubl, koji će igrati Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac.

– Sve smo ‘resetovali’ na početak. Nenad i Ilija već treniraju za sutra. Fokusirani smo sa velikom energijom i vetrom u leđa. Sa druge strane, moraćemo da osvojimo još jedan poen. Nećemo se opustiti nijednog trenutka, igraćemo na svaki gem, svaki set, svaki sledeći meč ćemo ići da dobijemo i to nam je zadatak – rekao je Obradović.