Obradović nije mogao da ćuti: Kaznili Viktora, a Agasi se drogirao

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović kaže da je jedva dočekao konferenciju za medije kako bi govorio o nepravdi nanetoj Viktoru Troickom.

Od aprila 2013. godine Troicki nije igrao u Dejvis kupu, skoro dve godine pauze uzrokovane suspenzijom zbog kršenja antidoping pravila.

 

Ne volim kada ga pitaju to za dve godine, a niko da spomene da je bio i ostaće sportista koji je najstrože kažnjen u istoriji svetskog sporta. Nešto što je presedan. A organizacija za koju i danas igra donosi ovakve odluke. Publika širom svega gleda njegove mečeve, a mi preko ogromne stvari prelazimo olako, kao da je bio na godišnjem odmoru na Maldivima i zbog toga nije igrao. Zbog toga je ovo još veća pobeda. Neverovatno je šta je uradio. Kada se vraćao u vrh, Agasi je imao silne specijalne pozivnice i mnoge koje su radili za njega, onda je posle karijere priznao da se drogirao i niko nije rekao nijednu reč, a Viktor kao da se nije desio. Vića i svi me zaustavljaju da ne pričam i jedva sam čekao da to izgovorim i ogorčen sam na one za koje radimo. Oni u treninzima i putovanjima su stvorili ATP i ITF i onda su bili sklonjeni. Imao sam potrebu da ovo kažem da čujete nekoliko reči i o tome – rekao je selektor u emotivnom izlaganju nakon čega je usledio zagrljaj sa Viktorom.

Srbija posle prvog dana vodi 2:0, ali Obradović kaže da opuštanja nema.

– Daleko je taj treći poen, moramo da se fokusiramo na naredni dan. Radimo ozbiljan posao, nije nam cilj samo ovaj meč, ideja i vizija jeste nova titula. Ovo je odlična generacija, Janka čekamo da se što pre vrati, a i proširili smo tim novim igračima. Da vas podsetimo, ovo je deveta sezona da smo među 16 najboljih na svetu, čestitam ovim momcima – objasnio je Obradović, a onda su Viktor i on skoro uglas poručili: „Jankela nam fali, vrati se, Janko”.

Selektor je rekao da mora da se ceni koliko srpski teniseri žrtvuju.

– Važna mi je ta energija, to je zaista retkost. Pogledajte Švajcarce, posle osvajanja ko je prijavljen i koliko su spremni da se žrtvuju za svoju zemlju (Federer i Vavrinka ne igraju prvo kolo ove godine), a mi smo presedan. Imamo pravo blago – zaključio je Obradović.