Obradović nije za NBA, igrači ne bi trpeli njegovo urlanje i vređanje

Poznati košarkaški magazin „Hoopshypea” sproveo je anketu u kojoj je učestvovalo 45 aktivnih košarkaša koji su birali trenera koji bi imao najviše uspeha u slučaju da postane trener nekog NBA tima.

Svaki od ispitanih košarkaša mogao je birati tri trenera, a najviše glasova dobio je trener moskovskog CSKA Etore Mesina, dok je jedan glas manje imao trener Makabija David Blat.

Iako je najuspešniji evropski trener, naš stručnjak Željko Obradović nije baš bio miljenik anketiranih košarkaša. Obradović je dobio glasove 20 košarkaša, ali samo njih šestorica su stavila Obradovića kao prvi izbor.

– Ne vidim Obradovića tamo. Tamo bi igrači počeli da štrajkuju posle dve nedelje. Previše urla i vređa. U NBA su igrači glavni –, rekao je jedan od evropskih košarkaša.

Od 45 anketiranih košarkaša njih 15 je igralo u NBA ligi. Osim Mesine, Blata i Obradovića, šest glasova dobio je još samo trener Real Madrida Pablo Laso.

Među 24 trenera koji su dobili glasove anketi, njih čak  37 posto dolazi s prostora bivše Jugoslavije, ali su dobili samo 23 posto glasova.

Rezultati glasanja:

1. Etore Mesina (CSKA Moskva) 16-17-5 38

2. David Blat (Makabi Tel Aviv) 17-14-6 37

3. Željko Obradović (Fenerbahče) 6-4-10 20

4. Havijer Paskal (Barcelona) 3-0-2 5

5. Pablo Laso (Real Madrid) 1-1-4 6