Obradović: Nov, mlad tim spreman da donese pobedu

Selektor srpskog Dejvis kup tima Bogdan Obradović rekao je danas da je njegova podmlađena ekipa spremna da pobedi Indiju u duelu za opstanak u Svetskoj grupi.

– Ovo je izuzetno važan meč za naš tim. Spremni smo, u svakom slučaju, imamo novi, mladi tim, koji treba i da skuplja dragoceno iskustvo i da donese pobedu. Presudno će biti ko će se i kojom brzinom prilagoditi na specifične uslove – rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Bangaloru.

Srbiju će protiv Indije predstavljati Filip Krajinović, Dušan Lajović, Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić.

– Imaćemo pođednak pritisak i mi i Indijci. Oni imaju želju da pred svojom publikom uđu u Svetsku grupu, što bi bio veliki uspeh za njih, a mi želimo da ostanemo, iako ne igraju naši vodeći igrači – kazao je selektor srpskih tenisera.

Bogdanović je dodao da će se Zimonjić brzo adaptirati na partnera u dublu i da je on zajedno sa Bozoljcem sposoban da donese bod timu. Zimonjić je rekao da je dosta umoran zbog vremenske razlike i puta.

– Samo moje prisustvo će dosta značiti reprezentaciji i atmosferu i podršku u svakom pogledu, na terenu i van njega. Na meni je da se spremim koliko mogu za moj meč. Još ne znam kakva je situacija sa terenima, kakvi su uslovi, ali videćemo – rekao je Zimonjić.

Lajović je kazao da ga ne brine pritisak i uslovi u Indiji.

– Dobro se osećam, najbitnije je da damo svoj maksimum i ostanemo mirni jer su uslovi malo drugačiji nego na one na koji smo navikli. Pritisak se ne oseća, igrali smo i u gorim uslovima, poput pune arene u Pragu, imamo iskustva sa tim – kazao je Lajović.

Filip Krajinović je rekao da je spreman da odigra dobro i pobedama pomogne srpskom timu da savlada Indiju.

– Jesmo favoriti prvog dana, ali sa druge strane imamo igrače koji igraju kod kuće, puno su trenirali ovde, publika je na njihovoj strani. Dušan i ja smo u dobroj formi i nadamo se pobedi –  rekao je Krajinović.

Duel između Srbije i Indije igraće se od 12. do 14. septembra.