Očajna igra rukometašica: Tri gola Srpkinja u prvom poluvremenu za ubedljiv poraz od Francuskinja

Ženska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Osijeku od Francuske sa 16:27 (3:11), u drugom kolu Grupe D Evropskog prvenstva.

Srbiji je ovo drugi poraz na šampionatu Evrope, dok je Francuska upisala i drugu pobedu.

U selekciji Srbije najefikanije su bile Jovana Stoiljković i Sanja Rajović sa po četiri gola, dok je Biljana Bandelier ubacila dva.

U pobedničkoj ekipi najbolje su bile Aleksandra Lakrabare sa šest golova, Pol Boduan je postigla četiri, a Nina Kamato-Ndžitam i Gnosijan Niombla po tri pogotka.

Srpske rukometašice su vrlo loše odigrale prvo poluvreme, što najbolje ilustruje rezultat posle prvih 30 minuta igre – 3:11, s tim da su treći gol postigle tek u 27. minutu.

Izabranicama Saše Boškovića ništa nije polazilo za rukom, pravile su grešku za greškom, a u jednom trenutku su primile pogodak i sa igračem više na terenu.

U drugom poluvremenu su reprezentativke Srbije nastavile tamo gde su stale u prvom. Iako je Andrea Lekić postigla gol u trenutku kad je Srbija imala igrača manje na terenu, Francuskinje su za nešto više od pet minuta igre stigle do najveće prednosti na meču – 4:16.

Do kraja meča nije bilo promena na terenu, ni u igri ni u rezultatu, pa su Francuskinje bez ikakvih problema privele meč kraju.

Za reprezentaciju Srbije sutra je slobodan dan na Evropskom prvenstvu, a u petak od 20.15 igraju protiv Slovačke.