Očekivano: Olimpijakos raskinuo ugovor sa Rađenom

Nikola Rađen
Youtube screenshot

Grčki vaterpolo klub Olimpijakos raskinuo je ugovor sa Nikolom Rađenom koji se našao u središtu afere zbog uzimanja kokaina.

 

Vaterpolo klub Olimpijakos iz Atine odlučio je da raskine ugovor sa našim reprezentativcem Nikolom Rađenom, za kog je prvostepenom odlukom Svetske plivačke federacije utvrđeno da je je pao na doping testu usled konzumiranja kokaina.

Kako prenosi grčka štampa, atinski crveno-beli su ovaj svoj korak obrazložili rečima da je “od strane sportiste došlo do kršenja ranije postignutog sporazuma”.

  

Saopštenje Olimpijakosa sadržalo je samo to objašnjenje, a sama činjenica da je FINA do daljnjeg suspendovala Rađena, bila je očigledno više nego dovoljna da grčki klub prevremeno prekine saradnju.

Podsetimo, Svetska plivačka federacija je suspendovala našeg vaterpolsitu jer je 17. februara posle utakmice Svetske lige protiv Španije u Madridu na doping testu utvrđeno da je u uzorku imao nedozvoljene supstance, usled čega bi mogla da mu bude izrečena i četvorogodišnja zabrana bavljenja sportom.