Očekuje nas srpsko finale: Sastaće se Jovana Jakšić i Ana Ivanović

Ana Ivanović i Jovana Jakšić sastaće se u borbi za titulu na turniru u Montereju.

Srpski tenis je trijumfovao u Meksiku i pre finalne borbe.

Pehar sa teniske smotre u meksičkom gradu sigurno će završiti u rukama srpske teniserke – Ane Ivanović ili Jovane Jakšić.

Ana je u polufinalnom duelu bila bolja od Karoline Voznijacki iz Danske, rezultatom 7:6 (7:5), 6:4, dok je Jakšićeva nadigrala japansku veteranku Kimiko Date Krum nakon preokreta – 6:7 (5:7), 6:4, 6:4.

– Nisam očekivala srpsko finale. Jovana je sjajna devojka i u odličnoj je seriji. Divno je videti koliko je motivisana i uzbuđena. Jako sam srećna zbog nje i znam da će obema ovo biti zabavan meč – izjavila je Ivanovićeva posle plasmana u finale.

Ana Ivanović tako će biti u prilici da se domogne svog 13. trofeja u karijeri, nakon što je ove sezone već slavila na turniru u Oklendu početkom januara, dok će Jovana Jakšić pokušati da stigne do prvog WTA trofeja u karijeri na turniru na kojem je prošle godine debitovala na WTA turu.

Pobednici će na turniru čiji je nagradni fond 500.000 dolara, pripasti 280 WTA bodova uz novčanu nagradu od 111.389 dolara, dok će poražena finalistkinja uz 180 bodova inkasirati 55.435 dolara.