OD SIROTIŠTA DO OLIMPIJSKE MEDELJE: Divi joj se ceo svet, a njena priča rasplakala je i najtvrđa srca

Simon Bajls
Printscreen

Maestralna gimnastičarka iz Amerike osvojila je već dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

 

Ko je ove nedelje pratio žensku gimnastiku sigurno mu nije promakla devetnaestogodišnja gimnastičarka iz Amerike, Simon Bajls. Osvojila je već dve zlatne medalje, jednu u ekipnom višeboju i drugu u pojedinačnom višeboju.

Tu ne bi ništa bilo spektakularno da Simon nije imala jako teško detinjstvo. Bila je usvojena pre 14 godina, ali njen deka je preokrenu njenu sudbinu.

Naime, njena majka Šenon Bajls nije mogla da se stara o Simon, njene dve sestre i bratu zbog zavisnosti od droge i alkohola. Deca su poverena hraniteljskoj porodici da bi tokom 2000. godine o deci počeo da se stara njihov deda i njegova žena.

Simon je tako odrasla s dedom Ronaldom i njegovom drugom ženom, Neli i oni su bili zaslužni što deca nisu odrastala u hraniteljskoj porodici.

Simon je sa samo 6 godina počela da se bavi gimnastikom. Instruktori su joj odmah savetovali da nastavi da se bavi ovim sportom. Sa osam godina počela je da trenira profesionalno.

Njena mlađa sestra Adria je takođe gimnastičarka.

Prema rečima sportskih komentatora, mlada gimnastičarka još nije na vrhuncu svoje karijere i tek na nekim od narednih Igara bi trebalo da dostigne svoj maksimum i zabriljira. Ipak i dosadašnji uspesi pokazuju da Bajlsova ima svetlu budućnost.loading...