Od sutra nastavak nastavak sportskih takmičenja

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je Ministarstvo dalo preporuku da od sutra ponovo počnu da se održavaju sva takmičenja i domaća nacionalna prvenstva.

Udovičić je rekao da će najveći problem biti odigravanje košarkaške lige, što zbog zgusnutog rasporeda, što zbog toga što se u sportskim centrima nalazi veliki broj evakuisanih od poplava.

On podseća da je od trenutka kada je proglašena vanredna situacija, granskim sportskim savezima predloženo da se obustave sva takmičenja, što je i učinjeno.

–Želimo da vratimo život u normalu. Ne da zaboravimo, ne da ostavimo po strani sve što se dogodilo jer Srbija to ne zaslužuje, ali sport je prvo što može da vrati narod u normalu– kaže Udovičić.

Komentarišući učešće mladih ljudi u pružanju pomoći nastradalima u poplavama, Udovičić je kazao da je uvek verovao u omladinu koja je sada pokazala da itekako zna da poštuje i zemlju i gradove i sve ono što je neko izgradio ranije i da su prvi koji će priskočiti u pomoć. Takođe, on smatra da se učešće omladine u radnim akcijama treba urediti kroz izmene i dopune zakona.