“OD TOG TRENUTKA KAO DA NISAM POSTOJAO” Micov progovorio o sukobu sa Sašom Đorđevićem

Vladimir Micov je jedan od najboljih igrača Olimpije iz Milana i jedan od najzaslužnijih za dobar početak sezone u Evroligi.

wikipedia/Sakhalinio

U intervjuu za “Korijere dela Sera” Micov se dotakao brojnih aktuelnih tema vezanih za njega i klub koji nastupa i obradovao navijače kluba iz Milana.

– Ugovor mi ističe na kraju sezone, videćemo šta ćemo dalje. Došao sam u godine kada je vreme da počnem da razmišljam o završetku karijere na pravi način. Milano može da mi pruži takvu šanu, a ja ću učiniti sve da klub ispuni ciljeve koje je zacrtao – rekao je Micov.

Micov je govorio o sebi i činjenici da ne iskazuje emocije na terenu, čak ni nakon pobede nad Trentom u finalu plej-ofa.

– Jednostavno, to je deo mog karaktera, nikada ne pokazujem emocije na parketu. Ne znam da li to da nazovem problemom ili ne, ali pokušavam da pomognem aigračima na druge načine. Kada pogledam snimke, a pogotovo taj protiv Trenta, ponekad mi je žao što nisam reagovao drugačije – dodao je nekadašni reprezentativac.

Na pitanje da sebe kao košarkaša opiše jednom rečju Micov je odgovorio “inteligentan” i dodao da je njegov košarkaški uzor bio Dejan Bodiroga. Novinara je zanimao i odnos sa legendom srpske košarke i selektorom Srbije, koji je takođe ljubimac navijača iz Milana.

– Četiri godine igrao sam svakog leta za reprezentaciju, a onda tri dana pred Svetsko prvenstvo došla je ta prijateljska utakmica sa Novim Zelandom. Kada sam zamenjen pozdravio sam se sa saigračima, a Đorđević je počeo da viče na mene. Nisam razumeo šta se dešavalo, delovalo mi je kao prenaglašena reakcija. Potom me je otpisao i od tog trenutka kao da nikada nisam ni postojao – zaključio je srpski košarkaš.