“Od vas tražim da bodrite, pratite…” Dudaš se EMOTIVNOM PORUKOM obratio naciji pred takmičenje u DESETOBOJU

Mihael Dudaš
Twitter/RTS_sport

Reprezentativac Srbije Mihail Dudaš kaže da je maksimalno spreman za početak takičenja u desetoboju na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Ono što mogu od srca da vam kažem jeste da sam ja svoj ”domaći” odradio, da sam se spremio koliko sam mogao i da ću dati sve od sebe da desetoboj prodje što bolje – rekao je Dudaš, a preneo je Atletski savez Srbije.

Prva disciplina desetoboja na programu je u petak od 11.00, kada će Dudaš trčati na 100 metara, a potom u 12.05 počinje nadmetanje u skoku u dalj, da bi sat vremena kasnije počelo bacanje kugle. 

U večernjem delu programa, Dudaš će učestvovati od 18.00 u skoku u vis, a potom i u trci na 400 metara. 

Vodeći se iskustvom koje broji već 20 godina atletike i 12 godina višeboja, znam da nas u naredna dva dana čeka ‘turbulentan let’. Višeboj nikada nije prošao glatko već je svaki put imao uspone, padove, iznenađenja i razočarenja – rekao je Dudaš. 

On je pozvao navijače da u što većem broju isprate takmičenje u desetoboju. 

Od vas tražim da pratite, bodrite, smejete se i ako treba ponovo, plačete sa mnom. To je prava draž ovog sporta a pogotovo desetoboja. Hvala vam svima, do neba. ;Zahvalan sam Bogu što mi je podario talenat koji me šalje na ovakva mesta, gde najbolji na svetu pokazuju koliko vrede, pa tako i ja lično u ime svih nas – rekao je Dudaš. 

Njega drugog dana takmičenja očekuje trka na 110 metara s preponama, bacanje diska, skok s motkom, bacanje koplja i trka na 1.500 metara.