Odabrana idealna petorka ABA lige: Dominiraju igrači Zvezde i Partizana

Glasanjem navijača i trenera, ABA liga je odabrala idealnu petorku regionalnog takmičenja u kojoj dominiraju igrači Partizana i Crvene zvezde.

Najviše glasova od svih košarkaša u ligi dobio je centar crveno-belih Boban Marjanović, čak 84 posto od navijača, a 54 posto od trenera.

 

Idealnu petorku čine sledeći igrači:

Malkom Armsted (Krka) – Sjajni američki internacionalac je bio udarna igla u timu iz Novog Mesta. Prosečno je beležio 17,5 poena, a iza njega u glasanju se našao plej Zvezde Markus Vilijams.

Suad Šehović (Budućnost) – Tim iz Podgorice je igrao izvanredno čitave sezone, a jenda od najboljih igrača je bi Šehović sa prosekom od 12,7 poena. Treba istaći da je malo falilo Draganu Milosavljeviću iz Partizana da se nađe na ovom mestu. Bek crno-belih je imao nešto više glasova navijača, ali kada se saberu glasovi trenera, Šehović je dobio prednost.

Aleksandar Pavlović (Partizan) – Kako se ističe na sajtu ABA lige, dileme nije bilo kada je u pitanju pozicija krila. Pavlović je ubedljivo osvojio većinu glasova, a 13,3 poena od kako se vratio u tabor crno-belih.

Milan Mačvan (Partizan) – Na poziciji krilnog centra je takođe igrač crno-belih. Mačvan se odmah nametnuo kao jedan od lidera kada se ove sezone vratio u Partizan. Prosečno ima 11,4 poena uz 7,2 skoka.

Boban Marjanović (Crvena zvezda) – Najdominantnija figura lige. To je pokazalo i glasanje. Visoki centar Zvezde je dobio ubedljivo najviše glasova od svih igrača. Njegova ekipa je bila najbolja tokom čitave sezone, a on je prosečno beležio 10,1 poen uz 6,9 skokova.