Odato priznanje trećoj ‘Zvezdinoj zvezdi’: Džajić jednoglasno izabran za počasnog predsednika!

Fudbalski klub Crvena zvezda proglasio je Dragana Džajića, proslavljenog fudbalera i funkcionera crveno-belih, za počasnog predsednika.

Džajić je za počasnog predsednika izabran jednoglasno, a za to priznanje je rekao da mu predstavlja veliku čast.

– Trudio sam se uvek da dam maksimum kada su u pitanju rezultati, prezentovanje kluba, i na terenu i van terena. Ovo je za mene jedno lepo priznanje i jedno od najdražih u životu – rekao je Džajić.

Džajić je treća „Zvezdina zvezda”, a kao igrač boje crveno-belih branio je u dva navrata, od 1963. do 1975. godine, a potom i u sezoni 1977/78. Pored Zvezde, igrao je samo još samo za Bastiju, a za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 85 utakmica i postigao 23 gola.

Odmah po završetku igračke karijere, Džajić je preuzeo funkciju tehničkog direktora Zvezde. Bio je na čelu ‘crveno-belih’ u vreme najvećih uspeha srpskog klupskog fudbala, kada je Zvezda bila šampion Evrope i sveta, a od 1998. godine je dva puta bio predsednik kluba, poslednji put do pre nekoliko meseci, a prošle nedelje ga je nasledio Svetozar Mijailović.

Džajić se smatra najboljim jugoslovenskim fudbalerom svih vremena, a pre nekoliko godina je izabran i u idealnu postavu svih Evropskih prvenstava.