ODBOJKA Kolaković: Moglo je bolje, ali sam zadovoljan

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe u današnjoj pobedi nad Venecuelom, kao i da želi da tim pobedom završi prvu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu.

– Kontrolisali smo prijam servisa i napad, iako smo u drugom setu napravili četiri greške, što je za nas jako mnogo. Mislim da smo bili strpljivi i sačekali greške protivnika. Igrači koji su se možda prvi put pojavili na ovom šampionatu su bili jako dobri. Moglo je bolje, ali sam zadovoljan – rekao je Kolaković.

Srbija je u Vrloclavu pobedila Venecuelu sa 3:0 i plasirala se u drugu fazu takmičenja, koje će se igrati u Lođu, a prvi deo takmičenja završiće sutrašnjom utakmicom protiv Kameruna.

– Ekipa Kameruna je nivo Venecuele i šansu da igraju će dobiti još neki igrači. Treba nam pobeda bez obzira što ti bodovi neće biti važni u krajnjem ishodu, treba da svi igrači budu u ritmu za ono što nas čeka u Lođu, a čeka nas itekako težak posao – rekao je Kolaković.

Libero Nikola Rosić bio je zadovoljan što je Srbija odigrala „miran meč”.

– Možda nije tako izgledalo, ali sam zadovoljan jer smo napokon imali jedan miran meč. Vodili smo od početka do kraja i zasluženo pobedili. Venecuela je igrala koliko je mogla. Pohvala za sve momke – rekao je Rosić.