ODBOJKA Kolaković: Neće biti lako protiv Australije

Selektor odbojkaške reprezentacije Igor Kolaković rekao je danas da Srbiju ne čeka lagan posao protiv Australije u narednom meču na Svetskom prvenstvu i dodao da će njegova ekipa pokušati da nađe slabe tačke te selekcije.

– Prijala nam je pobeda protiv Argentine, sigurno da će uticati na raspoloženje i na motivaciju za naredni meč protiv Australije, reprezentacije koja ima svoj rejting u poslednjih par godina, koja ima jako dobrih igrača… Imaju i svojih lošijih strana, probaćemo da te loše strane što pre otkrijemo u toku igre – rekao je Kolaković.

Srbija je juče, posle početnog poraza od Poljske, upisala prvu pobedu na šampionatu sveta, pošto je savladala Argentinu sa 3:1.

U trećem kolu Grupe A prvenstva u Poljskoj Srbija sutra igra protiv Autralije.

– Čeka nas jako važan meč, ne manje važan od Argentine iako Autralija ne pripada tom rejtingu, ali moram da podsetim da je Australija ove godine pobedila Francusku, Belgiju, da je sa SAD na finalnom turniru Svetske lige igrala jako dobro. Nećemo imati lagan posao, imaćemo ozbiljnog protivnika za kojeg moramo dobro da se pripremimo – kazao je Kolaković. Meč između Srbije i Autralije igra se sutra od 16.30 u Vroclavu.