Odbojka: Kolaković – Težak, nervozan meč, sutra moramo bolje

Selektor odbojkaške reprezentacije Igor Kolaković rekao je danas da je Rusija odigrala sjajan meč u Svetskoj ligi, ali i da joj je Srbija pomogla da upiše pobedu.

– Bio je ovo težak i nervozan meč, atmosfera je bila naelektrisana. Posle izgubljenog prvog seta, Rusi su stvarno igrali sjajno na elementu servisa, prijema, pa čak i odbrane, što nas je dosta demoralisalo. Potom smo ušli u seriju grešaka i nismo mogli da se izvadimo do kraja – rekao je Kolaković.

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas od Rusije sa 3:0 (37:35, 25:15, 25:16) u prvom meču četvrtog vikenda Svetske lige.

– Sutra moramo biti znatno strpljiviji, ne možemo da kad izgubimo prvi set, izgubimo svu energiju i svu veru da možemo da pobedimo koliko god da dobro igraju. Ruska reprezentacija je igrala savršeno u nekim periodima meča, ali sam siguran da smo im dosta pomogli da ne uđu u kriznu situaciju. Sutra moramo znatno bolje – naveo je Kolaković.

Tokom današnjeg meča povredili su se Uroš Kovačević i Dragan Stanković, a selektor Kolaković je kazao da još nije poznato o kakvim povredama je reč i da li će oni moći da igraju sutra.

Srbiji je ovo treći uzastopni poraz u Svetskoj ligi i trenutno je druga na tabeli Grupe B sa 11 bodova. Prva je selekcija SAD sa 15, dok je Rusija treća sa osam bodova.

Drugi meč četvrtog vikenda Svetske lige Srbija i Rusija igraju sutra od 14.00, takođe u Surgutu.