ODBOJKA Srbija ubedljivo poražena od domaćina na startu Svetskog prvenstva u Poljskoj

Odbojkaška reprezentacija Srbije neuspešno je započela Svetski šampionat, pošto je izgubila od domaćina Poljske sa 3:0 u setovima (25:19, 25:18, 25:18)

Srbija je prva stvorila dva poena prednosti (3:1), ali to je bilo kratkog daha i Poljaci su na prvi tehnički tajm aut otišli sa prednošću 8:7, a posle smeča Vlazlija poveli su sa 10:8.

Poljaci su bili u naletu, izblokiran je Atanasijević, pa je domaćin stekao tri poena viška (12:9). Naši kao da su bili pomalo impresionirani atmosferom, a na drugom tehničkom tajm autu Poljska je vodila 16:12.

Taj period igre ispostavio se odlučujućim – naši su nakratko prišli na -3, ali je Poljska do kraja bez poteškoća rešila set u svoju korist (25:19).

U drugom setu bilo je još manje neizvesnosti – Poljaci su na prvom tehničkom tajm autu vodili 8:4 zahvaljujući sjajnim servisima i greškama naših, a domaći su ubrzo poveli sa 14:5.

Tada je sve bilo odlučeno, naši se jesu malo konsolidovali, ali bilo je prekasno i Poljska je osvojila i drugi set (25:18).

Slično kao u drugom setu, Poljska je serijom 4-0 u ranoj fazi seta uspela da se rezultatski odlepi, a onda je usledilo malo opuštanje domaćina, posle čega su naši momci prišli na 16:14. Javila se mala nada u preokret, ali su Poljaci posle tajm auta vezali pet poena i rešili pitanje pobednika.