ODBOJKA Terzić: Loš pristup meču, bez motivacije i energije

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je njegovim igračicama nedostajalo motivacije i energije u utakmici s Nemačkom u četvrtom kolu Gran Prija

– Nemačka je zasluženo pobedila. Nemice su igrale sa mnogo više energije i motivacije nego mi. Ne znam zašto smo ušli na takav način u utakmicu. Tako smo i prošli put, ali smo tada uspeli brzo da se vratimo –  rekao je Terzić posle meča u Ankari.

Srbija je danas u Turskoj u utakmici četvrtog kola E grupe I divizje Gran Prija poražena od Nemačke s 0:3.

– Evidentno je da ne možemo na ovakva način da pristupamo utakmici protiv ovakvog protivnika i to dva puta. One su to iskoristile na najbolji mogući način, u smisli da su našu vrlo mekanu igru pretvorile u ogromno samopouzdanje, pa im je posle toga bilo mnogo lakše da igraju – kazao je Terzić.

Selektor Srbije nada se da će njegove izabranice u narednom meču protiv Turske imati mnogo ozbiljniji pristup.

– Ovo je za nauk. Nadam se da će sutra biti mnogo bolje, da ćemo igrati sa mnogo više energije nego danas – rekao je Terzić.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije na današnjem meču Brankica Mihajlović rekla je da je Nemačka zaslužno osvojila sva tri boda.

– Totalna dominacija protivnika. Veoma loše smo igrale – sve ono što je trebalo da bude izvedeno nije bilo učinjeno, nismo poštovali dogovor. Nadam se da poraz neće ostaviti dublji trag i da ćemo se za Tursku spremiti mnogo bolje – rekla je Mihajlovićeva.

Tehničar selekcije Srbije Maja Ognjenović ocenila je da je loš početak meča uzrok poraza. – Bilo je teško da se uzdignemo posle lošeg početka. Ne znam šta je bio konkretno uzrok toga. Jeste da smo imali problema sa prijemom, ali i one su servirale jako dobro. Žao mi je što nismo osnovne stvari uspele da dovedemo na neki podrazumevani nivo – rekla je Ognjenovićeva.

Ipak, Ognjevićeva je ocenila da je Srbija imala priliku da se vrati u meč u drugom setu, kada su izabranice Zorana Terzića propustile pet set lopti.

– Žao mi je što smo i sa lošom igrom bili tu negde, ne baš u egalu… U drugom setu igrali smo na razliku kao i u trećem do 18:18. Ovo je bolan poraz i nadam se da ćemo da se izvučemo iz njega. Moramo da se koncentrišemo na sutrašnju utakmicu – rekla je ona.

Srbija će narednu utakmicu u Gran Priju igrati sutra od 18.00 protiv Turske.