ODBOJKAŠI NA PRIJEMU U PREDSEDNIŠTVU SRBIJE: “Država će znati da se oduži za osvajanje zlatne medalje”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas odbojkaškoj reprezentaciji osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i najavio da će država prema njima ispuniti sve obaveze koje se tiču jednokratne finansijske nagrade, ali i nacionalne penzije i izgradnje sportskog kompleksa na Novom Beogradu.

Beta/AP

Na prijemu u Predsedništvu Srbije, Vučić je rekao da ne može da im prenese koliko su građani ponosni zbog rezultata koji su postigli, utoliko što je pre njih i
ženska odbojkaška reprezentacija donela zlatnu medalju iz Ankare.

– Cela Evropa sada zna da smo odbojkaška sila broj jedan. Ono što država može da vam vrati jeste da sledeće godine krenemo u izgradnju kompleksa na Novom Beogradu. Ostala je samo još jedna sitnica koja se tiče restitucije, ostale dozvole su tu, i očekujemo da najkasnije u aprilu krenemo u izgradnju – rekao je on.

Vučić je rekao da će već u naredna dva dana odbojkašima biti isplaćena jednokratna nagrada za zlato od po 20.000 evra, ali da mogu da računaju i na nacionalnu penziju kada napune 40 godina.

On je ocenio da su se odbojkaši “borili kao lavovi”, da ih je bilo fantastično gledati, i da su obradovali narod Srbije, Republike Srpske i u ostatku svetu.

Predsednik je apelovao na odbojkaše da im ne ponestane motiva i da pokušaju da se izbore za učešće na Olimpijskim igrama kako bi pokušali da, zajedno sa ženskom ekipom, eventualno osvoje medalje u Tokiju, jer je to veoma važno za prestiž zemlje.

Vučić se, na kraju obraćanja, u znak zahvalnosti poklonio selektoru Slobodanu Kovaču, koji je to isto učinio sinoć svojim igračima, nakon pobede od 3:1 protiv ekipe Slovenije u finalu.

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nemanja Petrić uručio je Vučiću dres sa potpisima svih igrača, navodeći da je “velika čast imati priliku da predstavljate državu i narod”.

– Velika je čast imati priliku da nekog usrećite i učinite ponosnim. Za nas je to neizmerno jaka emocija – naveo je Petrić dok je selektor reprezentacije Slobodan Kovač uručio Vučiću odbojkašku loptu navodeći da su igrači “osvetlali obraz zemlje”.