Odbojkaši večeras započinju pohodu na Olimpijske igre: Poljska je prva na udaru

Odbojkaši
Beta

Za odbojkašku reprezentaciju Srbije večeras počinje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koje će se igrati u Rio de Žaneiru utakmicom protiv Poljske.

 

Naši reprezentativci su imali problema prilikom putovanja za Berlin. Zbog mećave je let odložen, pa su “orlovi” morali da čekaju na aerodromu u Beogradu oko tri sata, a takođe je i aerodrom u Minhenu bio pod snegom, pa su i tu imali problema.

Sve to može biti brzo zaboravljeno jer ukoliko ostvare uspeh na turniru u Berlinu, sigurno ih čeka viza za sunčani Rio.

Srbija se nalazi u A grupi sa Poljskom, Belgijom i domaćom ekipom ovog turnira -Nemačkom, a prvu utakmicu igra protiv Poljske večeras od 20:30 časova.

Selektor reprezentacije Nikola Grbić rekao je da očekuje jaku i agresivnu Srbiju.

– Staloženost i agresivnost sa naše strane biće dobar recept da pružimo dobru igru. Moralni kvaliteti sa naše strane će biti presudni za krajnji plasman i mislim da je najbolje da turnir počnemo dobrom igrom i pobedom protiv Poljske – rekao je Grbić.

Zatim se osvrnuo i na večerašnju utakmicu sa Poljacima.

– Poljska je svetski šampion, ekipa koja ima odlične igrače. Na svakom turniru se pojavi neki novi igrač koji znatno podigne nivo igre. Treba očekivati njihov agresivan pristup – dodao je Grbić.

“Orlovi” drugo kolo igraju 6. januara protiv Nemačke, a u poslednjem, 8. januara, protiv Belgije.

U B grupi igraju Rusija, Bugarska, Francuska i Finska.

Plasman u polufinale izboriće po dve reprezentacije iz svake grupe, dok će vizu za Rio izboriti samo pobednik turnira.

Drugoplasirana i trećeplasirana selekcija će izboriti učešće na turniru Svetskih kvalifikacija, koji se igra u Japanu između 14. maja i 5. juna.