Odbojkašice Srbije na prijemu u Predsedništvu: Poznate premije za zlato koje će dobiti od države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u Predsedništvu odbojkašica Srbije, koje su na Svetskom prvenstvu osvojile zlatnu medalju. Vučić je reprezentativkama čestitao na, kako je rekao, najvećem uspehu u istoriji kolektivnog sporta u Srbiji.

Foto: screenshot/yotube.com

Prijemu zlatnih odbojkašica u Predsedništvu Srbije prisustvovali su i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se na početku obraćanja našalio, rekavši da je svestan da je devojkama ovaj prijem “smaranje”, posle onakvog dočeka građana sinoć.

– Šta da vam radim, kada osvajate toliko medalja – rekao je Vučić.

Vučić je čestitao odbojkašicama na, kako je istakao, najvećem uspehu u istoriji nekog kolektivnog sporta u Srbiji.

– U ime cele zemlje i u lično ime vam čestitam na nečmu što je najbolji sportski rezultat koji je ikada jedan timski sport napravio u našoj i za našu zemlju. Nikada nismo imali nekoga ko je dva puta zaredom osvojio srebro i bronzu na Olimpijskim igrama, dva puta zaredom zlato na Svetskom prvenstvu, tri puta medljau na Evropskom. Nema takvog kolektiva u Srbiji u istoriji. Odbojkašice su donele najviše radosti i uspeha – naglasio je Vučić.

Naveo je da je Zoran Gajić rekao da je mnogo više mladih devojaka koje dolaze na odbojku nego mladića, te da po tom pitanju mora više da se radi.

– Koliko god smo slavili košarkaše, košarkašice, vaterpoliste, vi ste nam donele najviše radosti i uspeha. Čestitam vam na tome što ste igrale svaku utakmicu na pobedu i imale 12 od 12. Pobedile ste svakoga, dva velika protivnika – Poljsku i Ameriku dva puta. Neverovatan rezultat, ogromna mentalna snaga, ne samo fizička i izuzetna pripremljenost – naveo je Vučić.

Vlada Srbije donela je na današnjoj sedinici rešenja o dodeli novčanih nagrada, u visini od po 30.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti, glavnom treneru i članicama odbojkaške reprezentacije Srbije, za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenetvu.

Novčane nagrade dodeljene su u cilju afirmacije sporta i pripremu sportista za postizanje još boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji Srbije, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Odbojkašice Srbije odbranile su u subotu u holandskom Apeldornu titulu prvaka sveta, osvojenu pre četiri godine u Japanu, trijumfom nad Brazilom sa 3:0 u setovima.