ODJECI KRVAVOG DERBIJA: Direktor Super lige najavio kaznu Partizanu!

156. veciti derbi
BETA

Direktor Super lige Srbije Vladimir Bulatović rekao je danas da će Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije u četvrtak doneti odluku o tome ko su odgovorni za organizacione i bezbednosne propuste na 156. "večitom" derbiju izmedju Partizana i Crvene Zvezde

 

– Prikupili smo izveštaje. Urađen je formular koji mi pravimo posle svakog ligaškog kola gde se utvrđuju prestupi svih aktera. U četvrtak će se sastati Disciplinska komisija koja će doneti konačnu odluku – rekao je Bulatović za Insajder.

Na pitanje novinara zbog ga već nisu izašli sa zvaničnim saopštenjem i odlukama povodom incidenata koje su prenosili mediji širom sveta, obzirom da su to činili tokom nekih prethodnih incidenata, Bulatović je naveo da je ovog puta situacija “atipična”.

– Ovo je u neku ruku atipična situacija. Komisija ima svoju dinamiku i na osnovu izveštaja koje dobio oni će doneti odluku. Svakako, jasno je da će Partizan kao organizator snositi određene sankcije. Ne bih da licitiram koje i kolike će kazne biti pre odluke Komisije, to bi bilo neozbiljno. Svakako da je ružna slika otišla u svet – rekao je Bulatović.

Tokom prvog poluvremena “večitog” derbija, odigranog prošle srede na stadionu Partizana, došlo je do velikih sukoba navijača na južnoj tribini.

Sukob je trajao više od 10 minuta i na kraju ga je prekinula policija koja je na potom na atletsku stazu izbacila grupu momaka sa brojnim ranama i skinutih do pojasa, a među kojima je bilo i potpuno golih.

U tim sukobima povredjeno je više od 20 osoba, a privedeno 26.