Odlazak Ciboninog egzekutora: Dušan Kecman završava karijeru 29. juna

Bivši košarkaš Partizana i Panatinaikosa Dušan Kecman završiće karijeru 29. juna humanitarnom utakmicom u Beogradu.

Kecman, koji je osvojio sedam šampionskih titula sa Partizanom i četiri ABA lige, odigraće oproštajnu utakmicu 29. juna u hali Pionir. Utakmica je humanitarnog karaktera, u sklopu akcije “Srce na teren”, a sav prihod od karata biće uplaćen Fondu B92 za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama.

U revijalnoj utakmici učestvovaće njegovi bivši saigrači i treneri iz Srbije i inostranstva, a karte će biti u prodaji od sledeće sedmice.

Kecman, koji će između ostalog biti upamćen i po “trojci” 0,6 sekundi pre kraja finalne utakmice protiv Cibone na završnom turniru Jadranske lige, će ovog meseca posetiti osnovne škole u 10 najvećih gradova Srbije, u cilju promocije sportskih vrednosti među mladima, navodi se u saopštenju.

Najtalentovaniji dečaci iz Kraljeva, Kragujevca, Kruševca, Niša, Užica, Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Čačka i Beograda, uzrasta od 11 do 14 godina, imaće priliku da učestvuju na oproštajnoj utakmici u hali Pionir.

Kecman (36) je sa Panatinaikosom 2009. godine osvojio Evroligu, prvenstvo i Kup Grčke, a igrao je još za FMP, Makedonikos, Efes Pilsen, Ostende, Kijev, Roan i Monako.