ODLAZAK LEGENDE: Dejan Radonjić više nije trener Crvene Zvezde

Crvena zvezda
print screen/twitter.com/KK Crvena zvezda

Dejan Radonjić više nije trener košarkaša Crvene zvezde, saopštio je večeras klub sa Malog Kalemegdana.

 

Radonjić je takav rasplet najavio po završetku uspešne sezone, u kojoj je sa Zvezdom osvojio triplu krunu, a sada je i definitivno jasno – saradnja je završena posle četiri godine.

KK Crvena zvezda obaveštava javnost da i pored velike želje, saradnja sa dosašnjim trenerom gospodinom Dejanom Radonjićem nije nastavljena.

KK Crvena zvezda izražava veliku zahvalnost treneru koji je na klupi kluba sedeo više od 4 godine i u tom periodu ostvario istorijske rezultate.

Crvena zvezda je sa gospodinom Radonjićem kao trenerom osvojila: 3 titule prvaka ABA lige, 3 titule domaće lige, 3 nacionalna kupa, a pamtiće se i veliki uspesi u Evropi, polufinale Evrokupa, i prvi istorijski plasman u plej of Evrolige– kaže se u saopštenju.

Radonjić je u međuvremenu boravio na Letnjoj ligi u Americi.

–Nakon povratka Dejana Radonjića sa usavršavanja u SAD, obavljeni su poslednji razgovori sa čelnicima kluba u Beogradu. Ipak, i pored velike želje, klub i trener neće nastaviti saradnju. Crvena zvezda će o narednim koracima blagovremeno obavestiti javnost– zaključuje se u saopštenju.

Osim trenera, Zvezdu je ovog leta napustilo i dosta igrača: Čarls Dženkis (Himki), Luka Mitrović (Bamberg), Marko Simonović (Zenit), Stefan Jović (Bajern) i Marko Gudurić (Fenerbahče).