ODLAZAK SRPSKE STENE: Nemanja Vidić završio karijeru, povrede glavni razlog

Nemanja Vidić
crvenazvezdafk.com

Srpski fudbaler Nemanja Vidić objavio je da je završio karijeru u 35. godini, objavljeno je na sajtu Crvene zvezde i Mančester Junajteda.

 

Nemanja Vidić je rođen u Užicu, 21. oktobra 1981. Sa 15 godina, Vidić je postao omladinac Crvene zvezde, a za prvi tim je debitovao 2000. godine. Prvi trofej (nacionalni Kup) sa crveno-belima osvojio je 2002. godine, a 2004. godine osvojio je i duplu krunu. Vidić je za Crvenu zvezdu zabeležio 67 nastupa i postigao 12 golova.

Došlo je vreme da okačim svoje kopačke o klin. Povrede koje sam imao u poslednjih nekoliko godina uzele su svoj danak. Hvala svim igračima sa kojima sam igrao i svim trenerima sa kojima sam sarađivao, i veliko hvala navijačima na podršci tokom svih ovih godina – izjavio je Nemanja Vidić za sajt kluba iz Ljutice Bogdana.

Osim Crvene zvezde, Nemanja Vidić je nosio dresove Spartaka iz Subotice, Spartaka iz Moskve, Mančester Junajteda i Intera.

U dresu engleskog kluba, Vidić je 2008. godine osvojio Ligu šampiona, a godinama je bio i kapiten „Crvenih đavola“. Srbin, koji je sa Junajtedom osvojio još pet titula Premijer lige i tri puta Liga kup, nije odigrao nijednu utakmicu za Inter ove sezone.

Za nacionalni tim Vidić je zabeležio 56 nastupa.