ODLIČAN START “DELFINA” na Evropskom prvenstvu: “Ne razmišljamo o četvrtfinalu, ako hoćeš na vrh znate već…”

Vaterpolista Srbije Milan Aleksić rekao je danas da je cilj ekipe podizanje forme i dodao da sve ide po planu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Beta

“Predivno je igrati u Areni. Ne mislim mnogo o Holandiji. Više se okrećemo nama i podizanju forme. Za sada ide sve po planu. Moramo da narednih dana radimo tako da četvrtfinale dočekamo spremni. Španci ili Madjari? Nije to sada važno. Ima vremena”, rekao je Aleksić, preneo je Vaterpolo savez.

Vaterpolisti Srbije igraju u subotu od 20.30 protiv Holandije, utakmicu trećeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Reprezentativac Nikola Jakšić danas proslavlja 23. rodjendan. On je rekao da je utakmica sa Holandijom fizički zahtevna.

“Ne mislim mnogo o Holandiji koliko mislim o nama. Imaju odličnog centra Vinkelhorsta, moramo da obratimo pažnju na njega. Sve drugo je po planu. Za četvrtfinale ne znam koga bih voleo za protivnika. Prvo mislim Madjarska, a zatim da je bolje Španija, jer bih želeo finale sa domaćinima u Dunav Areni”, rekao je Jakšić naglašavajući da je utakmica sa Holandijom fizički zahtevna.

Reprezentativac Sava Randjelović očekuje bolju odbranu.

“Napad je za sada bolji deo tima, ali i odbrana se diže. Još nismo imali igrača sa tri lične, to nešto govori. Holandjani imaju centra Vinkelhorsta i on je vrednost. Videli smo ih nedavno u Hagu. Fizički će biti teško ali je to uz stresni meč sa Rusima prava stvar. Ne razmišljam o četvrtfinalu, ako hoćeš na vrh znate već…”, naveo je Randjelović.

Srbija ima obe pobede u Grupi B, a Holandija pobedu i poraz.