Odličan start Viktora u Rimu: Troicki posle maratona savladao Tomića i zakazao meč sa Lopezom

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Masters turnira u Rimu, pošto je u prvom kolu savladao Australijanca Bernarda Tomića sa 2:1, u setovima 7:6, 6:7, 7:6.

 

U njihovom četvrtom međusobnom duelu Troicki, 34. teniser sveta na ATP rang listi, je do trijumfa došao posle dva sata i 45 minuta igre.

Troicki je u prvom setu bio za nijansu bolji od rivala, imao je dve brejk lopte, ali i pored toga nije uspeo da oduzme servis Tomiću, 27. teniseru sveta, te je taj period igre okončan u taj-brejku, koji je srpski teniser dobio da 7:3 napravivši dva mini-brejka.

Tomić je u drugom setu zaigrao bolje. On je u trećem gemu napravio prvi brejk na meču, te je potom bez ikakvih problema poveo sa 3:1 na svoj servis. Ipak, Troickog nije poremetila prednost Australijanca, pošto je već u šetom gemu uspeo da uzvrati oduzimanjem servisa.

Troicki je u 12. gemu došao do meč lopte na servis Tomića, ali nije uspeo da je realizuje, a potom je drugi set završen u taj-brejku, koji je Australijanac dobio sa 7:4.

Odlučujući set doneo je mnogo uzbuđenja. Srpski teniser je dvaput imao prednost brejka, ali se Tomić oba puta vraćao u set, a pritom je jednom na svoj servis spasao meč loptu.

Kao i prethodna dva seta i treći, odlučujući set je odlučen u taj-brejku, a Troicki je slavio sa 7:4.

Troicki će se u drugom kolu sastati sa Špancem Felisijanom Lopesom, koji je u prvom kolu bio bolji od Australijanca Nika Kiriosa sa 2-0 u setovima.