Odlična partija Jelene za pobedu i plasman u treće kolo US Opena! Janković – Pironkova 7:5, 6:4

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo US Opena posle pobede nad Cvetanom Pironkovom od 7:5, 6:4.

Srpska teniserka Jelena Janković bez problema se plasirala se u treće kolo US opena.

Jankovićeva je u drugom kolu savladala Bugarku Cvetanu Pironkovu sa 7:5, 6:4.

To je bio njihov šesti međusobni duel i šesta pobeda srpske teniserke, koja je do trijumfa na Grendstendu stigla posle jednog sata i 35 minuta igre.

Najava i tok meča:

Njih dve do sada su se sastajale pet puta, a Srpkinja niti jednom nije osetila gorčinu poraza. Poslednji put su igrale jedna protiv druge prošle godine u Rimu, a Jeca je bez problema pobedila u dva seta – 6:3, 6:0.

Pironkova se trenutno nalazi na 54. poziciji WTA rang liste. U karijeri je osvojila samo jednu titulu i to ove godine.

Jelena Janković je u prvom kolu savladala Bojanu Jovanovski sa 6:2, 6:3.

Pobednica ovog meča igraće protiv Džoane Larson iz Švedske koja je posle preokreta savladala Sloun Stivens sa 5:7, 6:4, 6:2.

Prvi set: Jelena Janković – Cvetana Pironkova 7:5

Meč je svojim servisom započela bugarska teniserka i početni gem je bez problema rešila u svoju korist – 0:1. Uzvratila je Jelena, doduše uz malo više borbe – 1:1. Izgleda da servis dobro služi Pironkovu, nije protivnici dozvolila ni da se ponada da je ugrozi – 1:2.

Prava mala drama viđena je u 4. gemu: Jankovićeva je povela sa 40:0, a onda je dozvolila Cvetani da izjednači. Posle dosta borbe na semaforu je ipak pisalo 2:2. U naredna dva gema nije bilo prilika za brejk – 3:3.

Kao da se unapred zna šta će se desiti kada Pironkova servira. Njeni udarci su veoma precizni i Jeca još uvek nema rešenja za njih – 3:4. Srećom, i srpska teniserka je sigurna na svoj servis tako da je rezultat posle osam gemova izjednačen – 4:4. Po običaju, Bugarka je bila veoma sigurna na svoj servis, pa se Jankovićeva sada bori za ostanak u prvom setu – 4:5.

U desetom gemu videli smo jedan fantastičan potez Srpkinje. Posle duge razmene udaraca Jelena je uputila savršenu bekhend paralelu i ostavila protivnicu da u čudu posmatra kako loptica prolazi pokraj nje. Napsletku, Jeca je i osvojila taj gem – 5:5. Ma, tako je bre! Posle sušnog perioda što se tiče brejkova, Jankovićeva je sjajnom igrom došla do tri prilike da oduzme servis protivnici. Ona je prvu i iskoristila za vođstvo od 6:5 i priliku da servira za set.

U maniru velikih majstora, Srpkinja je bez izgubljenog poena osvojila naredni gem i tako posle 47 minuta došla do prvog seta – 7:5.

Drugi set: Jelena Janković – Cvetana Pironkova 6:4

Baš kao i prvi, i ovaj set servisom je započela Cvetana. U uvodna dva gema teniserke su bile sigurne na svoje servise – 1:1. Velika borba viđena je u sledećem setu. Bilo je 40:40, ali srpsla predstavnica ipak nije smogla snage da oduzme servis Pironkovoj – 1:2.

Ono što raduje jeste sigurnost Jelene kada je na servisu. Posle jakih udaraca dolazi u situaciju za raznovrsnost u napadima, što ona i koristi – 2:2. Za razliku od prvog seta, u ovom je neizvesnije kada Bugarka servira. Da Jeca ne greši u nekim situacijama kada ne bi trebalo, situacija bi po nju bila povoljnija – 2:3. Još jedan siguran servis gem je u Jeleninim rukama – 3:3.

I konačno, evo brejka za Srpkinju! Strpljivo je Jelena gradila poene, što joj se na kraju i isplatilo jer je prvim oduzetim servisom u ovom setu došla do prednosti – 4:3. Brejk je i potvrdila u narednom gemu, sada njena protivnica servira za ostanak u meču – 5:3. Izvukla se Pironkova i tako još malo produžila meč – 5:4.

Braaavooo! Jelena Janković je u trećem kolu US Opena posle 96 minuta igre, drugi set završen je rezultatom – 6:4.

 

 

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg US Opena možete pratiti na našem UŽIVO blogu posvećenom poslednjem Gren slemu sezone.