ODLIČNA PARTIJA SRBINA: Nikola Jokić predvodio Denver do pobede nad Dalasom! (VIDEO)

Nikola Jokić
BETA

Košarkaši Denvera pobedili su noćas Dalas sa 105:102 u NBA ligi, a do pobede ih je predvodio srpski igrač Nikola Jokić sa 29 poena i 18 skokova!

 

Jokić je za 33 minuta ostvario “dabl-dabl” učinak od 29 poena i 18 skokova, uz sedam asistencija, dve ukradene lopte i blokadom. Drugoj pobedi Nagetsa u poslednjih šest utakmica doprineo je i Geri Heris sa 25 poena, od kojih i dva slobodna bacanja u završnici. Vil Barton dodao je 22 poena.

Denver je na 4:04 minuta pre kraja treće četvrtine vodio sa 82:59, a zatim je Dalas na 10,4 sekunde pre kraja uspeo da se primakne na tri poena zaostatka. Posle bacanja Herisa, Maveriksi su imali poslednji napad, ali nisu uspeli da ga iskoriste, pa je Denver ostvario 23. pobedu u sezoni.

U ekipi Dalasa najefikasniji je bio Denis Smit mlađi sa 25 poena, a Herison Berns dodao je 17 poena.

Nju Orleans je posle produžetka pobedio Boston sa 116:113 i prekinuo niz Seltiksa od sedam pobeda. Entoni Dejvis predvodio je Pelikanse sa 45 poena i 16 skokova. On je u produžetku postigao četiri poena i imao dve blokade. Džru Holidej postigao je 23 poena uz sedam asistencija, a dobru partiju prikazao je i Demarkus Kazins sa 19 poena i 15 skokova.

Kajri Irving bio je najefikasniji u ekipi iz Bostona sa 27 poena, Markus Smart i Džejlen Braun dodali su po 16 poena, a Al Horford 14 poena i devet skokova.

Orlando je pobedio Minesotu sa 108:192 i prekinuo niz od sedam poraza. Evan Furnije bio je najbolji u Medžiku sa 32 poena. Dži Džej Agustin postigao je 18 poena uz po šest skokova i asistencija, dok je Aron Gordon dodao 14 poena i sedam skokova.

U ekipi Minesote, koja je poslednjih pet utakmica pobedjivala prosekom od 18,8 poena, najefikasniji je bio Džimi Batler sa 28 poena i sedam skokova.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je četiri minuta i postigao je dva poena uz jedan skok.

Portland je pobedio Finiks sa 118:111 i prekinuo niz od tri poraza. Demjan Lilard predvodio je Portland sa 31 poenom, pet skokova i sedam asistencija, a Si Džej Mekalum postigao je 25 poena, od kojih šest “trojki”.

Finiks je izgubio treću uzastopnu utakmicu, a petu u poslednjih šest mečeva. Najefikasniji u tom timu bio je Devin Buker sa 43 poena.